onsdag 21 oktober 2009

Kära England är lite efter ibland.



Tycker ni inte att det verkar rätt grymt att sätta en sådan här liten fyraåring i en skolbänk hela dagarna? (Jag var ju i och för sig en rätt stor fyraåring men ändå ).

Det har de inte tyckt i England, i alla fall inte enda tills nu. Här har det precis lagts fram en omfattande forskningsrapport om skolan där allt pekar på att skolåldern bör flyttas fram från ynka fyra år till sex år istället, detta så att inte de som det går lite trögare för kommer av sig och börjar tycka illa om skolan redan vid tidig ålder.

Jamen det är väl självklart! Barn ska få leka och vara små så länge det går! De ska inte behöva göra läxor och sitta stilla hela dagarna med en massa krav hängades över axlarna. När man är fyra har man ju precis lärt sig att gå på toaletten. Det räcker väl ändå. Inte behöver man väl kunna läsa också.

Skolministern Ed Balls säger nu att från och med september 2011 så kommer föräldrar att få välja om de vill att deras fyraåring ska börja skolan eller om de vill att de går på dagis ytterligare ett år. Det är ju ett steg i rätt riktning men snälla, kära England varför inte bara följa andra länders spår, som Tyskland och Sverige, och låta barnen börja skolan när de är sex? Både dessa länder är ju på många sätt mer välfungerande än England och barnen lika smarta så det kanske ligger nånting i den här forskningssrapporten ändå.

Jag älskar att bo i detta land men tanken på att skaffa familj här och sen att mina barn kommer att slussas in i systemet vid så tidig ålder gör att jag får rysningar över hela kroppen och känner för att fly hem med mina framtida barn till trygga moderna Sverige.

Läs mer här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar